Centrale verwarming Bocholt

Menig huis in Bocholt wordt verwarmd door een centrale verwarming. Om u ervan te verzekeren dat deze CV op de juiste manier blijft werken, is het van belang dat u deze regelmatig van goed onderhoud voorziet, en u tijdig de verwarmingsketel vervangt door een nieuw exemplaar. Op deze manier zorgt u ervoor dat lekkages en storingen worden voorkomen, maar creëert u tevens een optimaal rendement van de verwarmingsketel. Wilt u weten welke prijzen er gelden voor de installatie van een andere chauffage? Aarzel dan niet om uw wensen in te vullen op het offerteformulier. Wij sturen u met plezier een aantal vrijblijvende offertes toe.

centrale verwarming Bocholt

CV installatie

De installatie van een centrale verwarming, en dan met name de verwarmingsketel is een klus die u het beste kunt overlaten aan een installateur uit Bocholt. De installatie van de CV is namelijk verbonden aan verschillende regels, die in september 2015 zijn aangescherpt. Zo is het noodzakelijk om de afvoer van gas te beveiligen, en moet er ook aandacht worden besteed aan de duurzaamheid van elke verwarmingsketel. Naast de Europees geldende regels voor de installatie van de CV, zijn er ook regels die met elk model combiketel, condensatieketel en radiator meekomen. Onze professionals hebben hier de nodige kennis over, en informeren u met plezier.

Soorten verwarmingsketels

Bent u op zoek naar een nieuwe verwarmingsketel? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal soorten en modellen. De meest standaard CV-ketel is de condensatieketel. Een condensatieketel heeft een hoog rendement, en is daarmee een zeer duurzame variant. Een alternatief voor de condensatieketel is de combiketel. Een combiketel is met name geschikt voor mensen die maar weinig ruimte in huis hebben, en daarom geen aparte boiler kunnen plaatsen. Tot slot is het bij menig leverancier uit Bocholt ook nog mogelijk om een mazoutketel aan te schaffen. Een mazoutketel werkt op basis van stookolie, die u zelf naar wens kunt bijvullen.

cv installatie Bocholt

Onderhoud

Het onderhoud aan de chauffage is te verdelen in een deel dat u zelf kunt uitvoeren, en een deel dat u moet overlaten aan een ervaren installateur. Zo is het mogelijk om zelf een radiator te herstellen of de ketel bij te vullen, maar moet u het andere onderhoud door de professionals laten doen. Voor een mazoutketel (en stooktoestellen op vaste brandstof) geldt dat het onderhoud minimaal eens in het jaar moet worden uitgevoerd. Een CV op gas moet eens in de 2 jaar een onderhoudsbeurt krijgen. De gebruiker (dus huurder of koper) van de centrale verwarming is verantwoordelijk voor dit onderhoud.

chauffage Bocholt

Chauffage

De term chauffage wordt in Vlaanderen veel gebruikt als alternatief voor de centrale verwarming. Wie op zoek gaat naar een alternatief voor de huidige verwarming, doet er goed aan de mogelijkheden voor chauffage met elkaar te vergelijken. Zo is het mogelijk om jaarlijks aanzienlijk op de stookkosten te besparen door de installatie van een nieuwe verwarmingsketel of het bijwerken van het rendement. Wilt u zo energiezuinig mogelijk leven? Overweeg dan om niet alleen een condensatieketel aan te schaffen, maar deze te combineren met oplossingen voor zonne-energie, dubbele beglazing en een slimme thermostaat.

verwarmingsketel Bocholt

Vloerverwarming

De vloerverwarming is een alternatief voor de standaard CV. Een vloerverwarming brengt diverse voordelen met zich mee. Zo heeft u bij de vloerverwarming geen last van een radiator in beeld, en lopen er tevens geen verwarmingsbuizen door de kamer. Een ander voordeel van de vloerverwarming is dat dit de warmte gelijkmatiger door de woning verspreidt. Dit zorgt onder andere voor een gezonder leefklimaat. Het nadeel van de installatie van de vloerverwarming is dat hiervoor de hele vloer moet worden opengebroken. Wij adviseren daarom vaak om alleen voor het plaatsen van een vloerverwarming te kiezen wanneer zij een woning laten bouwen.

cv installateur Bocholt

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend installateur uit Bocholt, die u praktische ondersteuning kan bieden bij de installatie van een nieuwe centrale verwarming? Dan bent u bij ons op de goede plek terecht gekomen. Onze experts helpen u met alle plezier bij het plaatsen van een condensatieketel, mazoutketel of combiketel in uw woning of bedrijfspand. Hebt u vragen over de prijzen of wilt u deze met elkaar kunnen vergelijken? Vraag dan vrijblijvend een aantal offertes bij ons aan. Wij sturen u graag enkele prijsopgaven toe van menig installateur uit Bocholt. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken.

Op zoek naar een installateur in de omgeving van Bocholt?

Kom via ons netwerk in contact met loodgieters, elektriciens en centrale verwarming specialisten.