CV installatie

Centrale verwarming is onmisbaar in elke woning. Bij de plaatsing van nieuwe centrale verwarming hebt u de keuze uit verschillende soorten. Heeft u hulp nodig tijdens het uitzoeken, de installatie of een reparatie van een CV ketel? Er zijn meerdere ervaren en erkende installateurs aangesloten bij Truyaert. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Na het ontvangen van de offertes vergelijkt u ze met elkaar op prijzen, aanbod en voorwaarden. Vervolgens kiest u de CV installateur met de laagste prijs en de beste voorwaarden. Met vragen over de installatie van een centrale verwarming of het afsluiten van een onderhoudscontract bent u tevens van harte welkom.

CV installatie

Soorten verwarmingsketels

U hebt de keuze uit verschillende soorten verwarmingsketels. Welke het beste bij u past hangt af van uw woonbehoeften. Een condensatieketel staat ook wel bekend als een HR ketel. Dankzij de condenserende werking behaalt deze ketel een rendement van 100% of meer. Hierdoor verliest u geen bruikbare warmte. Het plaatsen van een mazoutketel is wellicht interessant als er geen aardgas voor uw woning beschikbaar is. Een mazoutketel stookt namelijk mazout, een soort olie, tijdens het opwarmen van uw huis. De aanschafprijs van deze installatie is hoger omdat u een aparte mazouttank nodig hebt in verband met de opslag van olie. U hebt daarnaast de keuze uit een solo of combiketel wanneer u een CV ketel wilt plaatsen.

Solo of combiketel?

Een combiketel regelt het warme water en de centrale verwarming in één systeem. Een solo CV ketel daarentegen regelt alleen de centrale verwarming in huis. Voor het warme water in uw woning hebt u nog een boiler of geiser nodig die u op de solo CV ketel kunt aansluiten. Tegenwoordig valt de keuze meestal op de combiketel. Een combiketel heeft een compact formaat en neemt daardoor minder ruimte in beslag. Bovendien heeft een combiketel lage onderhoudskosten, omdat deze uit maar één installatie bestaat. Daarnaast zijn de totale kosten van een combiketel lager dan wanneer u twee systemen moet kopen. Dit maakt een combiketel erg populair.

Vermogen uitrekenen

Voor het plaatsen kiest u vervolgens hoeveel warm water uw verwarmingsketel levert. Een duurdere verwarming zal meer water kunnen verwarmen. Deze verbruikt echter ook meer energie. De Comfort Waarde (CW) bepaalt hoeveel warm water een CV ketel per minuut levert. De waarde wordt aangegeven in categorie één tot en met zes. Hoe hoger de CW is, hoe meer warm water de verwarmingsketel levert per minuut. Samen met uw verwarmingsbehoefte maakt de CW deel uit van het vermogen wat uw ketel moet hebben. De meest gekozen waardes zijn CW4 en CW5. Vanaf waarde 5 is het mogelijk om af te wassen terwijl iemand anders een warm bad neemt.

Plaatsing en keuring

Voordat u een CV installatie wilt plaatsen moet de installatie een keuring ondergaan. De keuring is verplicht voor elke centrale verwarmingsketel die de eerste keer wordt gebruikt. Een verbouwde, verplaatste of een stooktoestel waarbij iets is veranderd moet ook gekeurd worden. De keuring en plaatsing moet door een erkende vakman worden gedaan. Na het plaatsen controleert de CV installateur of de installatie goed werkt en of er geen veiligheidsrisico’s zijn. Bovendien stelt de technicus de installatie goed af na het plaatsen zodat u bespaart op uw energiefactuur. Na het plaatsen en keuren ontvangt u een keuringsrapport. Deze geeft aan dat u de CV installatie mag gebruiken.

Heeft u hulp nodig bij de installatie van uw CV-ketel?

Onze erkende installateurs hebben jarenlange ervaring, hanteren scherpe tarieven en helpen u graag!

CV-ketel plaatsen

Wat kunt u zelf doen?

Het installeren van een verwarming is niet goedkoop. Wilt u besparen op de installatiekosten? Het is mogelijk om voorbereidend werk zelf te doen. U kunt bijvoorbeeld alvast sleuven en alle benodigde openingen maken. Dit bespaart de vakman een hoop tijd en u een hoop geld. Wilt u nog meer voorbereidend werk doen? Dan is het een optie om tevens alvast de leidingen te leggen. Eventueel is het alvast ophangen van de radiator mogelijk. De vakman kan vervolgens de aansluitingen doen. Laat enig voorbereidend werk wat u hebt gedaan altijd controleren door de CV installateur om ongemakken te voorkomen.

Verwarmingsketel installatie

Kosten

De kosten van het plaatsen van een centrale verwarming hangen af van verschillende factoren. Zo is de soort verwarmingsketel bijvoorbeeld van invloed op de kosten. De kosten voor het aanschaffen en installeren van een HR ketel liggen bijvoorbeeld een stuk hoger dan de kosten van een combiketel. Daarnaast zorgt een hogere Comfort Waarde ervoor dat de kosten omhoog gaan. De kosten van een verarmingsketel beginnen rond de €600,-. U hebt echter ook de keuze uit een verwarmingsketel tot circa €7.500,-. De montagekosten hangen af van de soort installatie. U kunt rekenen op een prijs tussen circa €350,- (HR ketel) en €1.750,- (mazoutketel).

Onderhoudscontract

Onderhoud aan uw verwarmingsketel is verplicht. Onderhoud is belangrijk omdat dit resulteert in een langere levensduur. Bovendien geeft onderhoud een kleine kans op storingen, energiebesparing en minder uitstoot. Voor het onderhoud kunt u elk jaar een installateur inhuren. Het afsluiten van een onderhoudscontract bij uw CV installateur is tevens een optie. In dit onderhoudscontract staan regels met betrekking tot de dienstregeling. Hierbij hoort bijvoorbeeld jaarlijks onderhoud aan uw verwarmingsketel en een 24 uurs service in het geval van nood. U betaalt elke maand een vast bedrag ten behoeve van het onderhoudscontract. Een onderhoudscontract lijkt op het eerste gezicht wellicht duurder. U profiteert echter van speciale diensten en garantie.

Premie

Het is mogelijk om energie te besparen met een energiezuinige cv installatie. U doet dit bijvoorbeeld eenvoudig door uw oude verwarmingsketel te vervangen met een HR ketel. Als u een energiezuinige HR ketel plaatst dan komt u in aanmerking voor een premie. Of u de premie ontvangt hangt af van uw inkomen en de leeftijd van uw woning. Het ontvangen van een premie is tevens mogelijk wanneer u uw verwarming verbetert. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer u de CO-vergiftiging risico’s wilt verkleinen. Een premie maakt het installeren van een (HR) CV ketel erg interessant. Informeer hier altijd over bij uw gemeente voordat u een nieuwe CV ketel laat installeren.

CV-ketel installatie offertes

Vrijblijvend contact

U begrijpt dat het plaatsen van een nieuwe (HR) verwarmingsketel vele voordelen met zich meebrengt. Het aanschaffen van een andere verwarming kan prijzig zijn. Een premie kan een nieuwe verwarming echter betaalbaarder maken. Bovendien zult u besparen op uw energierekening wanneer u uw oude CV ketel laat vervangen door een nieuwere versie. Bent u opzoek naar een CV installateur die u kan helpen tijdens de installatie van uw nieuwe verwarmingsketel? Truyaert heeft ervaren en erkende installateurs werkzaam in heel Vlaanderen. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. We helpen u graag bij het onderhoud, een reparatie of de installatie van uw verwarmingsketel!