Centrale verwarming Evere

In vrijwel elke woning staat een centrale verwarming. De installatie en het onderhoud hiervan kunt u het beste overlaten aan een erkend installateur. De installateurs uit ons netwerk in Evere hebben allen al een jarenlange ervaring met het plaatsen en aansluiten van radiator en CV. Daarnaast kunnen zij u tevens van dienst zijn bij het onderhoud van de CV-ketel, of vloerverwarming. Dankzij het periodiek onderhoud voorkomt u lekkages en andere storing. Wilt u weten wat de prijzen worden voor het inzetten van een installateur uit ons netwerk? Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig enkele vrijblijvende offertes aan, die u zelf met elkaar kunt vergelijken.

centrale verwarming Evere

CV installatie

De installatie van een verwarmingsketel is aan diverse voorwaarden verbonden. Zo gelden er voor elke condensatieketel en combiketel eigen regels, maar moet de installatie van de centrale verwarming bovendien voldoen aan enkele Europese regels. Deze wetgeving is in 2015 verscherpt, wat onder andere betekent dat de afvoer van het gas op een veel veiligere manier moet gebeuren. Dankzij de nieuwe eisen aan installatie maar ook aan het rendement van de CV wordt het gebruik niet alleen veiliger, maar ook duurzamer. Met het vervangen van uw verwarmingsketel kunt u dan ook tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Op de offertepagina kunt u meer informatie aanvragen of kosteloos offertes toegestuurd krijgen.

Soorten verwarmingsketels

Wanneer u uw huidige centrale verwarming wilt vervangen, dan hebt u de keuze tussen een groot aantal soorten verwarmingsketels. De meest standaard verwarmingsketel is de condensatieketel. Een condensatieketel is een verwarmingsketel waarbij het condensatiewater opnieuw wordt gebruikt, zodat het rendement hoger wordt. Een alternatief is de combiketel. Een combiketel zorgt niet alleen voor de verwarming, maar ook voor het warm water bij de douche en gootsteen. Een laatste soort verwarmingsketel waar wij u over willen informeren is de mazoutketel. De mazoutketel werkt op stookolie, dit heeft onder andere als voordeel dat u zelf de mazout kunt inslaan als de prijs gunstig is.

centrale verwarming onderhoud Evere

Onderhoud

Het onderhoud aan de CV is in Vlaanderen verplicht, dus ook in Evere. Voor het onderhoud gelden verschillende regels. Een standaard verwarmingsketel op gas (zowel combiketel als condensatieketel) moet minimaal eens in de 2 jaar door een erkend installateur worden nagekeken op eventuele storingen en problemen. Een mazoutketel moet eens in het jaar worden gecontroleerd. Een installateur uit ons netwerk in Evere is u met alle plezier van dienst bij dit onderhoud. Indien nodig zal hij bovendien direct een reparatie kunnen uitvoeren of u informeren over de noodzaak voor de installatie van een nieuwe chauffage. Wij zijn u graag van dienst, vraag geheel vrijblijvend offertes aan.

chauffage Evere

Chauffage

De term chauffage wordt in Vlaanderen regelmatig gebruikt voor de centrale verwarming. Omdat er jaarlijks tot wel 70% van de energiekosten worden verbruikt voor de chauffage van een woning, willen wij u hier graag enig advies geven over zo energiezuinig mogelijk stoken. Wanneer u een nieuwe chauffage moet laten installeren dan adviseren wij om te kiezen voor een apparaat met pellets (als u de ruimte heeft), of anders de chauffage te koppelen aan een systeem voor zonne-energie. Volgens menig installateur bespaart u bovendien aanzienlijk door te kiezen voor energiezuinige oplossingen zoal een condensatieketel, maar ook dubbele beglazing en een goede thermostaat dragen hier aan bij.

vloerverwarming Evere

Vloerverwarming

Een alternatief voor de installatie van een gewone chauffage is het plaatsen van een vloerverwarming. Een vloerverwarming heeft diverse voordelen. Zo hoeft u hiervoor geen radiatoren te laten plaatsen, en wordt de warmte met de vloerverwarming gelijkmatiger door de woning verspreid. Dit betekent onder andere dat u dankzij de vloerverwarming een gezonder leefklimaat creëert. De installatie van een vloerverwarming kan evenals de montage van een standaard CV door menig installateur uit ons netwerk in Evere worden uitgevoerd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen voor een vloerverwarming bij u in huis? Vul dan ons offerteformulier in en wij helpen u graag.

cv installateur Evere

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend installateur uit Evere die u kan ondersteunen bij het plaatsen, het onderhoud of de reparatie van een centrale verwarming? Dan bent u bij ons op de goede plek. De installateur uit ons netwerk hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied, en draaien hun hand niet om voor het plaatsen van een condensatieketel, combiketel, mazoutketel of radiator. Via de offertepagina komt u gemakkelijk met meerdere CV specialisten uit Evere in contact, van wie u de offertes met elkaar kunt vergelijken. U vergelijkt deze vanuit uw eigen huis en in uw eigen tijd, geheel vrijblijvend dus. Wij garanderen dat u door elke installateur snel en vakkundig zult worden geholpen tegen aantrekkelijke prijzen.

Op zoek naar een installateur in de omgeving van Evere?

Kom via ons netwerk in contact met loodgieters, elektriciens en centrale verwarming specialisten.